Genç Yönetmen Metin Çavuş'un Gözüyle Festival

Gündem 02.06.2024 - 19:03 2429+ kez okundu.
 

Genç Yönetmen Metin Çavuş'un Gözüyle Festival

Türk sinemasının belgesel alanındaki başarılı ismi Metin Çavuş,: "Festivalde dostluk kazandı" dedi.
İstanbul Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Dr. Öğretim Üyesi Metin Çavuş, 25’inci Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin bin 448 film arasından ön jüri elemesiyle ilk 25’inde kalan “Kültürel Miras ve Korumacılık” temalı ulusal belgesel film kategorisinde reBUILDING PALANGA isimli filmle festivalde yarıştı. Ancak Genç Yönetmen Çavuş, yarışmaya katılan tüm finalist filmlerin ödül aldığını ve burada dostluklar kazandığını ifade etti. Genç Yönetmen, filmin hazırlık sürecinin yaklaşık 8 yıl sürdüğünü, Erzincan’da deneysel bir mimarlık ve sanat çiftliğine sahip Sanatçı Kutluğ Ataman’ın çabalarının yer aldığı, belgeselin temasının Anadolu coğrafyasının çetin doğasıyla ve bir sanatçının buna karşın çırpınışlarıyla oldukça farklı izler taşıdığını kaydetti. Genç yönetmen, festivalin kültürel ve sanatsal anlamda önemli bir platform sağladığını ve organizasyonun oldukça başarılı geçtiğini ifade etti. Çavuş’un başarısı, Türk sinemasının belgesel alanındaki önemli isimleri arasında yer almasını sağlarken, gelecek projeleri ve başarıları merakla bekleniyor. (BSG)   Metin Çavuş kimdir? İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mühendislik (lisans), Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sanat ve tasarım (yüksek lisans ve doktora) bölümlerini tamamladı. 2014 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İletişim ve Tasarımı Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak sinema ve fotoğraf dersleri vermektedir. Çavuş, belgesel film yönetmenidir. Kutluğ Ataman (2011) isimli belgesel filmi uluslararası film festivallerinde ve saygın sanat galerilerinde gösterildi ve DVD olarak satışa sunuldu. İstanbul surları ile ilgili fotoğraf kitabı Yüce ve Yalnız 2019 yılında yayımlandı. Çavuş aynı zamanda uluslararası çağdaş sanatçılarla, onların yaratıcı ekiplerinin bir üyesi olarak çalışmaktadır. Bu sanat işleri Tate Britain, SFMOMA ve Venedik Mimarlık Bienali gibi önemli sanat kurumlarında ve etkinliklerinde sergilendi. Çavuş’un öncelikli araştırma alanları sinema (kurmaca ve belgesel) ve fotoğrafın kuramı, tarihi ve toplumsal boyutu; filmlerin ve video oyunlarının anlatı yapıları olarak biliniyor.
Türk sinemasının belgesel alanındaki başarılı ismi Metin Çavuş,: "Festivalde dostluk kazandı" dedi.
İstanbul Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Dr. Öğretim Üyesi Metin Çavuş, 25’inci Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin bin 448 film arasından ön jüri elemesiyle ilk 25’inde kalan “Kültürel Miras ve Korumacılık” temalı ulusal belgesel film kategorisinde reBUILDING PALANGA isimli filmle festivalde yarıştı. Ancak Genç Yönetmen Çavuş, yarışmaya katılan tüm finalist filmlerin ödül aldığını ve burada dostluklar kazandığını ifade etti.

Genç Yönetmen, filmin hazırlık sürecinin yaklaşık 8 yıl sürdüğünü, Erzincan’da deneysel bir mimarlık ve sanat çiftliğine sahip Sanatçı Kutluğ Ataman’ın çabalarının yer aldığı, belgeselin temasının Anadolu coğrafyasının çetin doğasıyla ve bir sanatçının buna karşın çırpınışlarıyla oldukça farklı izler taşıdığını kaydetti. Genç yönetmen, festivalin kültürel ve sanatsal anlamda önemli bir platform sağladığını ve organizasyonun oldukça başarılı geçtiğini ifade etti.

Çavuş’un başarısı, Türk sinemasının belgesel alanındaki önemli isimleri arasında yer almasını sağlarken, gelecek projeleri ve başarıları merakla bekleniyor. (BSG)

 
Metin Çavuş kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mühendislik (lisans), Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sanat ve tasarım (yüksek lisans ve doktora) bölümlerini tamamladı. 2014 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İletişim ve Tasarımı Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak sinema ve fotoğraf dersleri vermektedir. Çavuş, belgesel film yönetmenidir. Kutluğ Ataman (2011) isimli belgesel filmi uluslararası film festivallerinde ve saygın sanat galerilerinde gösterildi ve DVD olarak satışa sunuldu. İstanbul surları ile ilgili fotoğraf kitabı Yüce ve Yalnız 2019 yılında yayımlandı. Çavuş aynı zamanda uluslararası çağdaş sanatçılarla, onların yaratıcı ekiplerinin bir üyesi olarak çalışmaktadır. Bu sanat işleri Tate Britain, SFMOMA ve Venedik Mimarlık Bienali gibi önemli sanat kurumlarında ve etkinliklerinde sergilendi. Çavuş’un öncelikli araştırma alanları sinema (kurmaca ve belgesel) ve fotoğrafın kuramı, tarihi ve toplumsal boyutu; filmlerin ve video oyunlarının anlatı yapıları olarak biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mirashaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.